Op de foto van links naar rechts: Jeroen Haan, Wethouder Ben Engberts, Arnoud Marsman en Jos Veldhuis.

Vroomshoop veiliger en leefbaarder door Vroomshoop Waakt

Het dorp Vroomshoop veiliger en leefbaarder maken. Dat is het doel van Vroomshoop Waakt, een initiatief van de Dorpsraad Vroomshoop. Vroomshoop Waakt bestaat uit Buurtpreventie WhatsAppgroepen, waarmee de inwoners van Vroomshoop elkaar informeren over verdachte situaties in de buurt. Door deze gezamenlijke waakzaamheid, moet het aantal (pogingen tot) inbraken afnemen en de veiligheid in Vroomshoop toenemen. Om voor inbrekers duidelijk te maken dat er in Vroomshoop door de inwoners goed opgelet wordt, was het de wens om op alle invalswegen borden van Vroomshoop Waakt te plaatsen. Mijande Wonen heeft bijgedragen aan de komst van de borden, om daarmee de leefbaarheid van het dorp Vroomshoop te vergroten. Ook de gemeente Twenterand was erg positief over dit initiatief. De borden worden daarom ook kosteloos door de gemeente geplaatst.

600 gebruikers

De afgelopen maand werd Vroomshoop weer opgeschrikt door een aantal inbraken en pogingen daartoe. De laatste jaren zijn er vaker inbraakgolven geweest in Vroomshoop. De Dorpsraad Vroomshoop heeft daarom de handschoen opgepakt om Vroomshopers te verbinden via Buurtpreventie WhatsAppgroepen, genaamd Vroomshoop Waakt. Hiermee hoopt de dorpsraad het dorp veiliger en leefbaarder te maken. Vroomshoop Waakt is inmiddels een half jaar actief en bestaat uit twaalf beheerders en zo’n 600 gebruikers. Hoewel Vroomshoop Waakt nog steeds onder de Dorpsraad Vroomshoop valt zijn er ook al tien vrijwilligers als beheerders van de WhatsAppgroepen actief.

Ook in andere dorpen

Uit contacten tussen Dorpsraad Vroomshoop en de dorpsraden in Den Ham en Vriezenveen blijkt dat deze kernen ook kijken naar de mogelijkheid om een dergelijk systeem van waakzaamheid op te zetten. Dorpsraad Vroomshoop hoopt dat dit lukt. Wellicht kan er zelfs een groter netwerk opgezet worden om elkaar te waarschuwen als dat nodig is. Aanmelden voor Vroomshoop Waakt kan via www.vroomshoopwaakt.nl. Jos Veldhuis en Jeroen Haan zijn lid van de Dorpsraad Vroomshoop en beiden ook beheerder bij Vroomshoop Waakt. Arnoud Marsman is beheerder van Vroomshoop Waakt en regelt ook dat aanmeldingen in de app-groepen komen. Arnoud beheert tevens de website.
mijande
dorpsraad
twenterand

Contactgegevens

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in of stuur een mail naar:

info@vroomshoopwaakt.nl

    Heeft u een vraag?